< Terug naar overzicht

700 spoedartsen te kort

Ons land kampt met een tekort van meer dan 700 spoedartsen. Dat zegt Open VLD-kamerlid Maggie De Block, die minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx (PS) hierover ondervroeg. De Block wil dat er dringend maatregelen worden genomen om het beroep aantrekkelijker te maken.

Volgens de Nationale Raad voor Dringende en Geneeskundige Hulpverlening zijn er in ons land 1470 voltijdse urgentieartsen nodig. Vandaag zijn er echter maar 711 actief. Volgens De Block nam het tekort toe, ondanks enkele maatregelen die de voorbije jaren werden genomen. Het aantal toegelaten artsen dat de opleidingen kan volgen van geneesheer-specialist in de acute geneeskunde en van geneesheer-specialist in de spoedgeneeskunde, is sinds dit jaar wel verdubbeld maar dat is nog altijd onvoldoende.

"Het beroep van spoedarts is vandaag gewoon niet aantrekkelijk genoeg. Heel wat goede artsen kiezen er bewust voor om niet aan de slag te gaan als urgentiearts. Hun beslissing heeft te maken met de druk die de job van spoedarts op het privéleven legt, maar ook de verloning speelt een rol. In vergelijking met andere specialismen is de verloning van een spoedarts veel minder aantrekkelijk en dat ondanks het feit dat ze vaak levens redden. Er is dringend nood aan een bijsturing van het beleid", zo stelt De Block.

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen