< Terug naar overzicht

9000 nieuwe jobs in non-profitsector

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in de Belgische economie en in de zorgsector 19.000 banen bijgekomen.

Volgens data van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) zijn er dit jaar al 10.000 banen bijgekomen in de Belgische privébedrijven. Ook de werkgelegenheid in de (gesubsidieerde) zorgsector blijft toenemen. Het INR becijfert de jobaangroei in de non-profit op 9000 banen voor de eerste zes maanden van dit jaar. De banenteller in de non-profit haalt bijna de grens van 600.000.

Na vier moeilijke jaren slaat de private jobmotor in ons land opnieuw aan. In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er in de privésector 10.000 banen bijgekomen, zo leren cijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen. Het is van begin 2011 geleden dat onze bedrijven nog zo veel jobs hebben gecreëerd.

Tegenover die jobaangroei staat een voorzichtige, maar niettemin significante daling van het aantal jobs in de verschillende overheidsdiensten (en het onderwijs). Het INR meldt 808.000 'ambtenarenjobs'. Dat zijn er bijna 4000 minder dan eind vorig jaar.

Opgeteld geeft dat een totale werkgelegenheid van net geen 4,58 miljoen jobs, verdeeld over de private en de publieke sector.

Bron De Standaard/De Tijd

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen