< Terug naar overzicht

Aandacht voor gelijke kansen holebi's

De SERV organiseerde, in samenwerking met de Holebifederatie, een hoorzitting over holebi’s en de arbeidsmarkt. De sociale partners stelden een nota op met een eerste analyse van de problemen als basis voor verder overleg.

Het decreet over de evenredige arbeidsdeelname en diversiteit noemt de seksuele voorkeur een criterium waarop niet mag worden gediscrimineerd. Dit decreet stoelt op twee principes: evenredige arbeidsdeelname en gelijke behandeling. Holebi’s hebben geen lagere arbeidsdeelname dan de globale arbeidspopulatie. De analyse toont wel aan dat holebi’s een doelgroep vormen voor wettelijke initiatieven rond gelijke behandeling. Bij werving en selectie, doorstroming en ontslag worden ze geconfronteerd met discriminaties en pesterijen. Ook het welzijn op het werk kan voor een deel van de holebi’s problematisch zijn.


De werkvloer is het terrein bij uitstek waar holebi’s hun seksuele oriëntatie verbergen. Slechts 40% is open over zijn geaardheid op het werk. Toch is de Holebifederatie ervan overtuigd dat een holebivriendelijk werkklimaat mogelijk is. De sociale partners kunnen de ‘stilte’ doorbreken door zichzelf expliciet te profileren als holebivriendelijk en meteen ook aan te geven dat ze homofobie verwerpen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen