< Terug naar overzicht

Aantal zorgvacatures gedaald

Het aantal vacatures in de zorgsector is met 22 procent gedaald naar 1370 openstaande zorgjobs. Dat blijkt uit cijfers van zorgambassadrice Lon Holtzer. Desondanks blijft het vak van verpleegkundige stevig in de top-3 van de knelpuntberoepen staan. Alleen bij de ingenieurs is de nood aan bijkomende arbeidskrachten nog groter.

Dat de daling in de zorgsector structureel is ingezet, heeft wellicht twee oorzaken. Jongeren kiezen steeds meer voor studies die leiden tot een diploma in de zorg. Het aantal inschrijvingen voor de richting Verpleegkunde bedraagt nu bijvoorbeeld 13 procent meer dan in 2010.

Met andere zorgberoepen meegerekend, komt het gemiddelde uit op een stijging van 10 procent. Bovendien zijn er ook steeds meer 'zij-instromers', die eerst een andere job deden en dan overstapten naar de zorgsector.

"Het staat buiten kijf dat zorgambassadrice Lon Holtzer in deze evolutie een positieve invloed heeft gehad", zegt Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen. "De doelstelling van twee jaar geleden om via allerlei promotiekanalen de instroom te bevorderen, blijkt nu succesvol. We moeten dus op die ingeslagen weg verder om de blijvende uitdagingen voor het invullen van jobs voor zorgverleners aan te gaan."

Bron: NVKVV

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen