< Terug naar overzicht

ABVV vraagt erkenning burn-out en stress als beroepsziektes

De socialistische vakbond ABVV eist de erkenning door het Fonds van Beroepsziekten van stressgebonden ziektes, en dit voor alle werknemers uit alle sectoren. De erkenning moet zorgen voor meer investeringen in preventie.

Het ABVV wil dat het Fonds voor Beroepsziekten stressgebonden ziekten erkent als beroepsziekte voor alle werknemers uit alle sectoren. Bijkomend kunnen werknemers die te kampen krijgen met stress of burn-out, rekenen op een uitkering en kunnen kosten van gezondheidsspecialisten en geneesmiddelen terugbetaald worden.

De vakbond eist voorts ook een versterking van de inspectiediensten, “want preventie komt voor alles”. Een preventieve aanpak zorgt ook voor minder kosten in de sociale zekerheid. Er moeten meer inspecteurs en meer middelen komen om ervoor te zorgen dat de ondernemingen de wetgeving rond psychosociale risico’s naleven.

De socialistische vakbond heeft de eis gelanceerd naar aanleiding van de recente Internationale Dag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk, die jaarlijks op 28 april wordt gehouden.

Bron: ABVV

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen