< Terug naar overzicht

Actieplan Flanders’ Care: nadruk op innovatie en ondernemen in de zorg

Flanders’ Care heeft een nieuw actieplan 2.0 voor de periode 2015-2019. Het plan schetst de beleidslijnen waarop de Vlaamse regering zich wil inzetten op het kruispunt tussen zorginnovatie en ondernemerschap.

Flanders’ Care is een programma van de Vlaamse overheid dat streeft naar de verbetering van de zorgkwaliteit door en via innovatie en verantwoord ondernemerschap in de zorgsector te stimuleren. Ook in het nieuwe actieplan voor de periode 2015-2019 staan innovatie en ondernemen in de zorg centraal.

De uitgangspunten van het actieplan zijn de vergrijzing, de technologische innovatie en de veranderende sociologische patronen die de zorg de komende decennia grondig zullen dooreenschudden.

Het plan is opgebouwd met acht actielijnen: gegevensdeling, M-health, assistieve technologie en medische hulpmiddelen, chronisch zorgmodel, nieuwe samenwerkings- en businessmodellen, zorg voor talent, internationalisering en aandacht voor ethische uitdagingen.

Flanders’ Care is een gemeenschappelijk project gecoördineerd door minister van Welzijn Jo Vandeurzen. Minister-president Geert Bourgeois, viceminister-president Annemie Turtelboom en minister Philippe Muyters zijn ook betrokken. Door wetenschappelijke en technologische innovatie in de zorgsector te stimuleren, willen ze de kwaliteit en betaalbaarheid van onze zorg overeind houden in de toekomst, maar ook inspelen op economische opportuniteiten voor het bedrijfsleven. Flanders’ Care moet daarbij het overzicht houden over de verschillende acties binnen de verschillende beleidsdomeinen en de samenwerking tussen de actoren op het terrein bevorderen.

Bron: www.flanderscare.be

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen