< Terug naar overzicht

Antwerpen wil meer allochtone verpleegkundigen

Omdat allochtonen ondervertegenwoordigd zijn in de populatie van het Antwerpse stadspersoneel, willen het OCMW, de politie en het Zorgbedrijf Antwerpen acties ondernemen om deze situatie recht te trekken.

Bij de politie is slechts 2,5 procent van buitenlandse afkomst, bij het OCMW 7 procent en bij het Zorgbedrijf, dat onder meer de rust- en verzorgingstehuizen van de Stad Antwerpen overkoepelt, gaat het om 17 procent allochtonen.

Die laatste overheidsinstantie wil vooral nieuwe verpleegkundigen van buitenlandse origine aantrekken. Dit omdat er nog arbeidspotentieel in deze groep onderbenut blijft en er sowieso veel nood is aan nieuwe verpleegkundigen. Bovendien neemt de zorgvraag van allochtone patiƫnten en rusthuisbewoners toe, wat een extra motivatie is om personen met dezelfde culturele achtergrond in te schakelen voor hun verpleging en verzorging.

Hoe wil men die aangroei bevorderen? Studenten van allochtone origine worden via hun scholen benaderd om een kijkje te nemen in de instellingen van Zorgbedrijf Antwerpen om hen zo warm te maken voor een studiekeuze als bachelor in de verpleegkunde.

Bron: NVKVV

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen