< Terug naar overzicht

Artsen-assistenten van Brussels Iris-net willen staken

Ongeveer 300 artsen-assistenten van het Iris-net van Brusselse openbare ziekenhuizen hebben een stakingsaanzegging voor 7 tot 9 juni ingediend om te protesteren tegen de inbreuken van veel ziekenhuizen op de wettelijke arbeidsduur voor artsen, kandidaat-artsen en stagiairs in opleiding.

De wet beperkt de arbeidsduur tot gemiddeld 48 uur per week, nacht- en weekendwerk inbegrepen. Een arts mag maximaal 24 uur aan een stuk presteren. Daarna is een compenserende rustperiode van 12 uur verplicht.

Sinds begin februari onderhandelen de artsen-assistenten met de directies van het Iris-net over de toepassingsmodaliteiten van de nieuwe wet. Naar aanleiding van de mislukking van deze onderhandelingen beslisten de artsen een staking aan te zeggen. Volgens hun mededeling houden de voorstellen van de ziekenhuisdirecties ongelijkheden in op het vlak van statuut en loon. Ook zouden sommige artsen-assistenten onder druk worden gezet om hun opleiding met één tot twee jaar te verlengen om het gebrek aan personeel in de openbare ziekenhuizen op te vangen.

Bron : MediPlanet

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen