< Terug naar overzicht

az groeninge herbevestigt zijn erkenning als Investor in People

Investors in People is een internationale erkenning voor bedrijven die investeren in de groei van hun medewerkers. In 2007 kreeg az groeninge in Kortrijk als eerste algemeen ziekenhuis van België dit label. In oktober 2010 kwamen de auditoren over de vloer om te zien of het ziekenhuis de geleverde inspanningen had voortgezet. Zij verlengden de labeltoekenning.

Voor az groeninge vormt Investors in People de kapstok voor een strategisch medewerkersbeleid waarin alle HR-initiatieven kaderen. Die initiatieven zijn talrijk en divers van aard. In de zorgverlenende sector is het immers essentieel om over gemotiveerde en competente medewerkers te beschikken die zich kunnen vereenzelvigen met de visie van het beleid.

Marc Verpoort, directeur HR: "Onze medewerkers vormen de motor van ons ziekenhuis. Zonder hen kunnen wij de patiënt geen kwalitatieve zorg bieden. Kwaliteit is enkel mogelijk als elke medewerker beschikt over de juiste kennis, vaardigheden en attitudes. Daarnaast is het belangrijk dat iedereen weet wat van hem of haar verwacht wordt."

az groeninge biedt een ruim en gevarieerd opleidingsaanbod rekening houdend met de favoriete leerstijlen van de medewerkers, een specifieke begeleiding voor de nieuwkomers, functioneringsgesprekken, doorgroeimogelijkheden zowel verticaal in de hiërarchie als horizontaal. Heel specifiek is het overkoepelende project 'Veilige zorg' dat alle initiatieven integreert om een doorgedreven veiligheidscultuur binnen het ziekenhuis te promoten. Een andere belangrijke vraag is of de medewerkers de strategie van de organisatie kennen: hoe wil het ziekenhuis evolueren en hoe passen ze daar zelf in?

Het label Investor in People is vooral gebaseerd op de perceptie en het goed voelen van de medewerker. Daarom interviewden de auditoren 124 personen uit alle departementen en op elk niveau van de organisatie. De vragen die ze stelden tijdens deze interviews peilden vooral hoe de medewerkers het gevoerde personeelsbeleid op de werkvloer aanvoelen. Op basis van de gegeven antwoorden beoordeelden de evaluatoren in welke mate az groeninge al dan niet voldoet aan het geheel van normen.

Projectcoördinator Eveline De Roose: "De herbevestiging van ons label Investors in People geeft opnieuw extra vaart aan ons strategisch personeelsbeleid. Daarom gaan we de medewerkers nog meer stimuleren om actief deel te nemen aan het beleid en ze richting laten geven aan hun eigen groei, die van hun team en bijgevolg die van de organisatie, via gericht leiderschap en teambegeleiding."

Bron: www.azgroeninge.be

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen