< Terug naar overzicht

AZ Maria Middelares en GZA Ziekenhuizen bekroond met internationale JCI-kwaliteitsnorm

Het aantal niet-academische ziekenhuizen dat het internationale JCI-kwaliteitslabel ontvangt, groeit. Joint Commission International (JCI) is een internationale organisatie die hoogstaande normen vastlegt op het vlak van zorgkwaliteit en patiƫntveiligheid.

AZ Maria Middelares is het vijfde niet-academisch ziekenhuis in België dat bekroond wordt met het internationale JCI-kwaliteitslabel. Joint Commission International (JCI) is een internationale organisatie die hoogstaande normen vastlegt op het vlak van zorgkwaliteit en patiëntveiligheid. Binnen het E17-netwerk is AZ Maria Middelares, na AZ Groeninge, het tweede ziekenhuis dat bekroond wordt met het JCI-kwaliteitslabel.

Ook de GZA Ziekenhuizen kreeg een accreditatie van JCI voor een veilige en kwaliteitsvolle zorg. Tijdens de week van 24 oktober ontvingen de campussen Sint-Augustinus (Wilrijk), Sint-Vincentius (Antwerpen) en Sint-Jozef (Mortsel) het bezoek van vijf JCI-auditoren. Zij evalueerden het ziekenhuis op meer dan 1000 meetbare elementen. Met een algemene score van 96 procent is het resultaat uitgesproken positief.

Bron: AZ Maria Middelares/GZA

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen