< Terug naar overzicht

AZ Sint-Blasius genomineerd voor MVO-Award 2011

Algemeen ziekenhuis Sint-Blasius was één van de drie genomineerden voor de MVO-Award 2011. Deze Nederlands-Vlaamse onderscheiding voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen werd voor de eerste maal uitgereikt op 31 maart door minister Freya Van Den Bossche.

Tijdens het MVO-event 'Duurzaam = Gewoon doen' kreeg het natuursteenbedrijf Beltrami uit Harelbeke de onderscheiding als bekroning voor zijn project rond wantoestanden in de aanvoerketen van natuursteen in onder andere India en China. Beltrami investeerde ook in een duurzaam kantoorgebouw en een groene vloot.

De MVO-Award 2011 wordt uitgereikt aan een organisatie die in de periode 2010-2011 een duurzaam en innovatief project heeft uitgewerkt en tegelijk een geïntegreerd duurzaamheidsbeleid kan aantonen, gebaseerd op vijf thema’s: duurzaam personeelsbeleid, duurzaam aankopen, duurzame innovatie, transparantie (duurzaamheidsverslaggeving, audit, goed bestuur,…), energiebesparing/CO2-reductie.

Samen met Beltrami en het Nederlandse bedrijf Van Houtum met een project rond toilet- en handdoekenpapier, behoorde het algemeen ziekenhuis Sint-Blasius (Dendermonde, Zele) tot de drie genomineerden. Het ziekenhuis besliste in 2009 de principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen te integreren in het beleid. Het komt tegemoet aan de vijf thema's van de MVO-award:
 • het ziekenhuis investeert in duurzame zorginnovatie en in een excellente kwaliteit van zorg door een zorgaanbod samen te stellen dat tegelijkertijd rekening houdt met zowel de maatschappelijke nood, als de mogelijkheden van het ziekenhuis om het betrokken domein klinisch performant te kunnen aanbieden, zonder bij te dragen tot een lokaal of regionaal overaanbod.

 • om goed zorg te kunnen dragen voor zijn patiënten, draagt het ziekenhuis via een duurzaam personeelsbeleid even goed zorg voor zijn medewerkers, hun talenten en hun welzijn.

 • az Sint-Blasius beheert zijn middelen op een duurzame manier en streeft naar een financieel en kwalitatief verantwoorde activiteit. Door het invoeren van een duurzaamheidschecklist wil het ziekenhuis ook werk maken van een duurzaam aankoopbeleid.

 • het ziekenhuis voert al jaren een actief milieuvriendelijk beleid met het accent op energiebesparende maatregelen en zet zich sedert 2010 in voor het behalen van het VOKA Milieucharter.

 • om zijn maatschappelijk doel te vrijwaren en te versterken, wil het ziekenhuis zich ten opzichte van zijn stakeholders op een transparante wijze verantwoorden over zijn bedrijfsvoering door een duurzaamheidsverslaggeving.


 • "We staan aan het begin van een ingeslagen pad en hebben hoge ambities voor onszelf", stelt algemeen directeur Karen Pieters. "We willen de lat voor duurzaam ondernemen steeds hoger leggen. Hierbij zijn onze medewerkers, klanten, leveranciers, zorgpartners en andere belanghebbenden essentiële partners."

  Bron: az Sint-Blasius

  Lees meer over

  Geef als eerste een reactie

  Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
  < Terug naar overzicht

  U zoekt, u vindt !

  HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

  Word nu lid !
  Geniet van de voordelen