< Terug naar overzicht

AZ Sint Jan kampt met personeelstekort

De vernieuwde en hypermoderne dienst neonatologie van het AZ Sint-Jan kan door een tekort aan personeel niet aan de vraag voldoen en moet regelmatig te vroeg geboren baby's weigeren.

Met een opname van 420 hoog-risico pasgeborenen was een uitbreiding van de dienst van het AZ Sint-Jan Brugge noodzakelijk, zeker omdat het de enige erkende dienst is in West-Vlaanderen. De dienst heeft nu de nodige ruimte gekregen, maar het enige wat ontbreekt is extra personeel.

De campus krijgt middelen voor 15 bedden, maar er zijn pieken tot 30 patiƫntjes per dag. "We moeten zelfs kinderen weigeren", volgens Luc Cornette, diensthoofd Intensieve Neonatologie. "Het personeelstekort vangen we zelf op, ook financieel." AZ Sint-Jan zou graag 20 verpleegkundigen meer krijgen, goed voor een budget van bijna anderhalf miljoen euro.

"We hebben de bouw volledig zelf bekostigd. Het zou mooi zijn dat de overheden bijspringen voor de dienstverlening", aldus Frank Vandevoorde, voorzitter van de algemene vergadering. Neonatologie vraagt dan ook een herbecijfering op basis van het aantal noodzakelijke bedden, en niet op erkende bedden.

De sectie neonatologie van de Vlaamse Vereniging voor Kindergeneeskunde steunt de oproep omdat het probleem zich niet beperkt tot Brugge.

Bron: De Morgen, De Standaard

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen