< Terug naar overzicht

AZ Sint-Maarten heeft ‘Investor in People’-certificaat

AZ Sint-Maarten heeft het prestigieuze ‘Investors in People’- certificaat ontvangen. Het is een internationaal kwaliteitslabel voor organisaties die ontwikkeling, opleiding, motivatie, communicatie en beloning van hun medewerkers hoog in het vaandel dragen. AZ Sint-Maarten is het tweede algemeen ziekenhuis in België dat dit keurmerk verdient.

De erkenning past in de ambitie van AZ Sint-Maarten om een kwaliteitsziekenhuis te zijn. “We willen de beste zorg leveren in de ruime regio Mechelen. Daarom werken we doorlopend aan verbetering. Om de kwaliteit van onze zorg te borgen, gaan we voor een NIAZ-accreditatie in 2016, het kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen. De erkenning door ‘Investors in People’ is een belangrijke stap op weg hier naartoe”, zegt Jan Ennekens, algemeen directeur AZ Sint-Maarten.

Het keurmerk bekroont ondernemingen die opmerkelijke, positieve resultaten kunnen voorleggen op HR-vlak. “We zijn ervan overtuigd dat een goede zorg voor onze medewerkers rechtstreeks invloed heeft op de kwaliteit van zorg voor de patiënt. Dat we voldoen aan een internationale standaard, bewijst dat we ons op de juiste wijze voor hen inzetten. Niet alleen loofde de auditor onze inspanningen om de ontwikkelingskansen van medewerkers te vergroten, hij merkte ook een sterke drive in de organisatie om het IiP-concept verder te ontwikkelen en op alle niveaus te laten leven”, zegt Ann Wynant, HR-directeur AZ Sint-Maarten.

Het label is drie jaar geldig. Als AZ Sint-Maarten blijft voldoen aan de standaard wordt het label verlengd.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen