< Terug naar overzicht

AZ-VUB wordt UZ Brussel : Een andere naam, een nieuw elan

AZ-VUB in Jette heet sinds kort Universitair Ziekenhuis Brussel (UZ Brussel). Met de naamsverandering, een hedendaags logo en een nieuwe infrastructuur waait er een frisse wind door het ziekenhuis.

Deze naamsverandering kwam er naar aanleiding van het 30-jarig bestaan van het ziekenhuis. Het is de uiting van een nieuw elan met investeringen in personeel (dit jaar bereikt UZ Brussel de kaap van 3000 werknemers) en in infrastructuur.

Symbool voor de talrijke vernieuwingen staat het Louis Tielemans Paviljoen dat op 27 februari werd ingehuldigd. Dit gebouw huisvest moderne, geautomatiseerde laboratoria die gebruikmaken van de nieuwste technologieƫn, zoals bijvoorbeeld streepjescodes, pc-sturing en een intelligente lopende band. Prof.dr. Louis Tielemans, die eind 2005 overleed, was een van de pioniers van het ziekenhuis.

Door de afkorting AZ door UZ te vervangen wil het ziekenhuis tevens meer duidelijkheid scheppen. De afkorting AZ wordt immers, naast academisch ziekenhuis, ook voor algemeen ziekenhuis gebruikt. UZ Brussel heeft naast de zorgtaak als universitair ziekenhuis, eveneens een onderzoeks- en opleidingsopdracht. Een betere samenwerking met de Faculteit Geneeskunde en Farmacie van de VUB en de Erasmushogeschool Brussel moet dat onderzoek verder stimuleren. Ook met de aanwerving van een hartritmespecialist, de bouw van de eerste Nederlandstalige kinderpsychiatrie in het Brussels gewest en een grotere parking krijgt UZ Brussel een extra impuls.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen