< Terug naar overzicht

BBK palliatieve zorg is een feit

Op 22 augustus werd het Ministerieel Besluit van 8 juli 2013 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad, dat de criteria bepaalt voor het verkrijgen van de bijzondere beroepsbekwaamheid (BBK) in de palliatieve zorg.

Het besluit treedt in werking vanaf 1 januari 2014. Het NVKVV raadt aan dat wie in aanmerking komt, best nu al een dossier indient bij de Erkenningscommissie om de BBK aan te vragen. Criteria, aanvraagformulier en meer informatie zijn te vinden op www.nvkvv.be onder het item 'Juridisch advies'.

Na lang wachten verschenen eveneens de Ministeriële Besluiten voor de Bijzondere Beroepstitel (BBT) of de Bijzondere Beroepsbekwaamheid (BBK) psychiatrie en geestelijke gezondheidszorg. Dit besluit is voldoende duidelijk over wie in aanmerking komt, de voorwaarden en de aanvraag, maar er blijven heel wat onduidelijkheden over het ontvangen van de premie gekoppeld aan het hebben van die BBT en de BBK in de geestelijke gezondheidszorg en psychiatrie.

Het uitbetalen van de premie wordt immers door een ander besluit (KB 28 december 2011) geregeld en hier zijn voorwaarden in tewerkstelling aan verbonden. Of je de bijhorende premie kan ontvangen, hangt af van je tewerkstellingsplaats.

Je komt van rechtswege in aanmerking voor een BBK geestelijke gezondheidszorg en psychiatrie wanneer je een brevet van psychiatrisch verpleegkunde behaalde tot en met 1996. Dit geldt niet wanneer je een diploma psychiatrisch verpleegkunde behaalde van 1997 tot 2009.

Je komt van rechtswege in aanmerking voor een BBT geestelijke gezondheidszorg en psychiatrie wanneer je het diploma van gegradueerde psychiatrische verpleegkundige behaalde vóór 1997.

Het NVKVV wil graag alle verpleegkundigen die recht hebben op een BBT of BBK, waar die ook werken, oproepen om hun erkenning effectief aan te vragen. Enkel op die manier kan de overheid weten welke opleidingsinspanningen geleverd worden. Daarnaast zal het NVKVV bij de overheid aandringen dat psychiatrisch verpleegkundigen in alle werkplekken waar ze aan de slag zijn, de premie ook ontvangen.

Meer informatie is te vinden op www.nvkvv.be onder 'Juridisch advies'.

Bron: NVKVV

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen