< Terug naar overzicht

Belgische gezondheidszorg zakt naar tiende plaats op EU-lijst

De Belgische gezondheidszorg is dit jaar gezakt naar de tiende plaats in de Euro Health Consumer Index, een Europese rangschikking die de gezondheidszorg van de landen beoordeelt vanuit het oogpunt van de patiënt.

De Euro Health Consumer Index wordt opgemaakt door Health Consumer Powerhouse, een van oorsprong Zweedse organisatie die consumenten informatie verstrekt over gezondheidszorg. De rangschikking houdt rekening met 27 indicatoren, gegroepeerd in vijf grote categorieën.

Oostenrijk voert de lijst aan met 806 punten op 1000. Met 701 punten tuimelt België dit jaar van de zevende naar de tiende plaats. Ons land scoort de beste punten van de klas inzake de wachttijden voor patiënten, maar de organisatie stoort zich vooral aan de trage goedkeuringsprocedures voor de terugbetaling van nieuwe medicijnen.

“Om de consumenten van de gezondheidszorg beter te dienen, moet België de termijn voor de invoering van nieuwe medicijnen in het systeem van terugbetalingen radicaal verkleinen”, meent voorzitter Johan Hjertqvist van Health Consumer Powerhouse.


(Bron: De Morgen)

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen