< Terug naar overzicht

Belgische middenmanagers behoren tot de best betaalde van Europa

Middenmanagers in België zijn de op vijf na best betaalde managers in vergelijking met hun collega’s in de twintig grootste Europese landen. Er schuilt wel een addertje onder het gras: door het hoge belastingtarief in België zakken ze naar de tiende positie voor wat betreft het nettosalaris. Starters nemen zowel voor bruto als voor nettosalaris de zesde plaats in en staan zelfs op de vierde plaats qua koopkracht.

Volgens het laatste ‘Global 50 Remuneration Planning Report’ van consultancygroep Willis Towers Watson, verdient een typische middenmanager in België een bruto basissalaris van 97.000 euro per jaar, wat een vijfde plaats op de Europese ranglijst oplevert, en een beginnend professional 47.000 euro, goed voor een zesde plaats. Wanneer we echter naar het nettobasissalaris kijken, zakken de middenmanagers op de ranglijst naar de tiende plaats door het hogere belastingtarief.

Hoge koopkracht voor starters

Door de hogere kosten van levensonderhoud in vergelijking met andere West-Europese landen heeft een Belgische werknemer aanzienlijk minder koopkracht. Behalve dan in vergelijking met de Scandinavische landen, waar het nettobasissalaris weliswaar hoger is, maar België toch hoger scoort qua koopkracht. Voor middenmanagers staat België voor koopkracht op de tiende plaats. De loonindexatie voor starters zorgt ervoor dat Belgische starters qua koopkracht de vierde plaats op de ranglijst innemen.

Loon: zoveel meer dan cash

Nu de economie weer aantrekt, is de 'oorlog om talent' in volle gang. Het werven en behouden van de juiste werknemers is voor veel bedrijven momenteel een uitdaging. In de keuze voor een job kijken jongeren tegenwoordig steeds meer naar secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, technologie en trainingsmogelijkheden, maar ook naar het CSR-beleid ('corporate social responsibility').

Het basissalaris dient in lijn te zijn met de markt, maar toch moet de werkgever meer te bieden hebben dan alleen cash om de werknemers betrokken te houden. Bovendien is in België cash door het hoge belastingtarief een minder efficiënt beloningsinstrument en blijven niet-financiële beloningsmogelijkheden, zoals een bedrijfswagen en maaltijdcheques heel populair.

Bron: Willis Towers Watson (willistowerswatson.com)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen