< Terug naar overzicht

Belgische werknemer kampt met Big Brother gevoel.

Indien u zich gecontroleerd voelt op het werk, staat u niet alleen. Een recente internetenquête toont aan dat bijna de helft van de Europese werknemers veronderstelt dat hun e-mailverkeer en surfgedrag gevolgd worden door hun werkgever.

De enquête van Stepstone, waaraan ruim 19.000 bezoekers uit Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Italië, België, Nederland en Frankrijk deelnamen, legt de - al dan niet terechte - achterdocht van werknemers bloot. ‘Al dan niet terechte’ achterdocht omdat niet werd onderzocht of werkgevers daadwerkelijk het e-mail- en onlineverkeer van hun medewerkers controleren en of de zorg van de werknemers dus gerechtvaardigd is of niet.
In ieder geval is meer dan de helft van de Belgische respondenten (56%) van mening dat zijn mails en surfgedrag wel degelijk door de werkgever in het oog gehouden worden. Een minderheid van 14% is ervan overtuigd dat de werkgever geen controle uitoefent en 30% heeft er geen idee van.
De Belgen staan daarmee aan de top in Europa: samen met de Fransen voelen zij zich de meest gecontroleerden. Toch hebben ook vele andere Europeanen dit Big Brother-gevoel: bijna de helft van de respondenten voelt zich gecontroleerd op het werk. Een derde is niet zeker of er controle wordt uitgevoerd en slechts 18% beweert dat er geen controles plaatsvinden.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen