< Terug naar overzicht

Beter rooster door mobiele equipe?

De FOD Volksgezondheid vatte een studie aan over de optimalisering van een roosterplanning. Ook de keuze voor een mobiele equipe gaat onder de loep.

Hoe zorgvuldig men ook een roosterplanning uitwerkt, soms valt deze toch eens in duigen door ziekte of door een onverwacht hoge werkdruk. Hoe lost men dit best op? De FOD Volksgezondheid startte met een studie over hoe men een roosterplanning optimaliseert. Ook de vraag of een mobiele equipe een goede oplossing is om hiaten op te vangen, komt daarin aan bod.

Het project wil uittesten of een uitbreiding van de mobiele equipe plotse afwezigheden en een verhoogde werkdruk beter kan opvangen, zodat roosterwijzigingen maximaal beperkt worden. Verder wil men een werklastmeetinstrument uitwerken om een mobiele equipe efficiënt in te zetten. In een eerste fase werden de proefziekenhuizen geselecteerd en werd een nulmeting uitgevoerd.

Sinds 1 januari 2008 zijn de eerste mobiele equipes gestart. Die worden nu begeleid en gevolgd. In een derde fase wordt hun werking geëvalueerd en in een vierde fase komen er conclusies en aanbevelingen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen