< Terug naar overzicht

Britten verplichten eerlijkheid bij medische fouten

Ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere instellingen die vallen onder de Britse Nationale Gezondheidsdienst (NHS) krijgen de wettelijke plicht eerlijk te zijn over fouten. Dat meldt de BBC.

De aanleiding is het schandaal rond het Stafford Hospital. Daar stierven 400 tot 1200 patiënten onnodig en onder de meest erbarmelijke omstandigheden, zo bleek uit een in februari gepubliceerd onderzoek.

De Britse regering wil nog niet zo ver gaan om individuele artsen en verplegers strafrechtelijk verantwoordelijk te maken voor het verhullen van fouten. Daarover wordt later een beslissing genomen. Op dit moment wil de regering voorkomen dat er onder de gezondheidswerkers een 'angstcultuur' ontstaat.

De regering kondigt ook aan dat er een nieuw systeem komt om de prestaties van instellingen te meten. Ook wordt er gekeken naar de verbetering van de opleiding van verplegend personeel.

In het rapport wordt de NHS weggezet als een bureaucratische organisatie die vooral bezig is haar eigen belangen veilig te stellen. Dat moet veranderen en de patiënt moet weer centraal komen te staan binnen de NHS, volgens de regering.

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen