< Terug naar overzicht

Brusselse rusthuizen worden opgeknapt

De Gemeenschapscommissie heeft een financieringssysteem uitgewerkt dat 104 miljoen euro vrijmaakt voor de renovatie van alle openbare en niet-commerciële privérusthuizen in het Brussels Gewest.

De federale regering bepaalde in 2004 nieuwe normen om de kwaliteit van rusthuizen te verbeteren.


De Gemeenschapscommissie, bevoegd voor de rusthuizen, heeft echter budgettaire problemen en kon de renovaties ten vroegste tegen 2025 voltooien. Dankzij het systeem van alternatieve financiering kunnen de werken echter tegen 2015 gerealiseerd worden. Het systeem komt erop neer dat de huidige middelen aangewend worden om de leningen terug te betalen die de rusthuizen zijn aangegaan. Zo kunnen ze op enkele jaren tijd gerenoveerd worden met een budget gespreid over 20 jaar.
De ministers voor Bijstand aan Personen, Evelyne Huytebroeck (Ecolo) en Pascal Smet (sp.a), waren verheugd met het resultaat: "In het begin van de legislatuur was het helemaal niet zeker dat dit systeem van alternatieve financiering kon worden ingevoerd. Wij zijn blij dat we daarin geslaagd zijn en dat we het belangrijke thema 'Waardig ouder worden in Brussel' nog beter kunnen invullen".
(bron: De Morgen)

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen