< Terug naar overzicht

Comfort patiënt centraal in nieuw ziekenhuis Roeselare

Het private Heilig-Hartziekenhuis heeft nu op zeven adressen in Roeselare vestigingen. Die versnippering kost veel geld, vergt een loodzware organisatie en veroorzaakt praktische ongemakken. De definitieve oplossing wordt de concentratie van de campussen Wilgenstraat en Westlaan in een nieuw ziekenhuis op de grens van Rumbeke en Oekene, vlakbij het kruispunt van de Roeselaarse ringbaan en de E403.

Het nieuwe Heilig-Hartziekenhuis in Oekene telt 700 bedden op 85.000m² vloeroppervlakte. De administratieve procedure voor het ambitieuze bouwproject sleepte acht jaar aan. "Het wachten gaf ons veel tijd om grondig na te denken over het bouwconcept", zegt algemeen ziekenhuisdirecteur Patrick Waterbley. "Daarbij stonden het comfort en de veiligheid van de patiënt centraal. In het nieuwe ziekenhuis zal de patiënt voor zowel een consultatie als een hospitalisatie op hetzelfde platform moeten zijn. En zodra hij is gehospitaliseerd, moet hij na een eventueel verblijf op intensieve verzorging ook niet meer van verdieping veranderen voor of na de operatie. Dit geeft de patiënt een goed gevoel, omdat hij zowel de plaats als de hulpverleners steeds zal herkennen. De ziekenhuismedewerkers zullen in een aangename werkomgeving steeds dichtbij hun patiënten zijn. De kamers zijn ruim en hebben allemaal een douche. Twee derde van de kamers zijn eenpersoonskamers, veel meer dan het klassieke gemiddelde van ongeveer 40 procent."
Aan de kant van de Kwadestraat staat nog een tweede gebouw dat onderdak biedt aan een magazijn, centrale keuken, apotheek en (later) laboratorium op 10.000 m². De ziekenhuisparking telt 1500 plaatsen. Aan de voorkant van het ziekenhuis zijn vooral de consultaties en administratieve ruimten gehuisvest. De verpleegvleugels zijn zuidwest en zuidoost gericht naar de open ruimte toe. Ruime patio's langs een centrale 'straat' garanderen veel daglicht tot diep in de nieuwbouw.
De bouw van het nieuwe ziekenhuis begint ten vroegste volgend jaar. De nieuwe bestemming van de campussen Wilgenstraat en Westlaan ligt nog niet vast.

Bron: De Standaard

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen