< Terug naar overzicht

Dag van de Zorg krijgt tweede editie in 2013

Na een zeer positieve evaluatie van de eerste editie van de 'Dag van de Zorg' werd besloten om het initiatief te herhalen op zondag 17 maart 2013. Dag van de Zorg wil het publiek laten kennismaken met voorzieningen van zorg, welzijn en witte economie.

De eerste editie van Dag van de Zorg op 18 maart was een succes: 160 organisaties namen deel met opendeurdagen op 227 locaties. Het aantal bezoekers overtrof de verwachtingen: 88 procent van de deelnemers is tevreden over het aantal bezoekers in de eigen voorziening. Ook de vacaturestanden kenden in veel organisaties een grote belangstelling.

Uit de evaluatie met de deelnemende organisaties blijkt nog het volgende:
 • alle deelnemers zijn tevreden dat ze deelgenomen hebben aan de eerste editie.

 • 98 procent van de deelnemers raadt collega’s aan om deel te nemen aan een volgende editie.

 • 85 procent is op een positieve manier in de media gekomen naar aanleiding van Dag van de Zorg.

 • 96 procent van de deelnemers is ervan overtuigd dat Dag van de Zorg bijdraagt tot een positieve beeldvorming van de zorg- en welzijnssector.

 • wat de organisatie betreft, krijgt Dag van de Zorg van de deelnemers een gemiddelde van 8 op 10.


 • Gezien de uitermate positieve reacties bij de deelnemers, de koepelorganisaties, de Vlaamse overheid, de bezoekers en de media is in overleg met alle partijen beslist om op zondag 17 maart 2013 opnieuw een Dag van de Zorg te organiseren.

  Vanuit de ervaringen van de eerste editie wordt er bijgestuurd. Er worden meer middelen vrijgemaakt om de opendeurdag nog beter bekend te maken bij het brede publiek. Om de drempel tot deelname laag te houden, worden de meeste basistarieven verlaagd. Tegelijk wordt het communicatiepakket dat de deelnemers krijgen, uitgebreid. Ook het onderwijs wordt nauwer betrokken. Bovendien heeft ook Radio 2 bevestigd om de Dag van de Zorg te ondersteunen. Alle andere sponsors en mediasponsors van dit jaar blijven ook partners voor de volgende editie. Dag van de Zorg wordt hiermee meteen een vaste waarde.

  Alle informatie op www.dagvandezorg.be.

  Lees meer over

  Geef als eerste een reactie

  Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
  < Terug naar overzicht

  U zoekt, u vindt !

  HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

  Word nu lid !
  Geniet van de voordelen