< Terug naar overzicht

David De Cremer is keynote spreker op vMA-congres Management Tomorrow

Op vrijdag 14 december 2012 vindt in het congres- en erfgoedcentrum Lamot in Mechelen het eerste vMA-managementcongres plaats (in samenwerking met Antwerp Management School en Women on Board). Professor David De Cremer, gedragseconoom met wereldfaam en hoogleraar aan CEIBS, is keynote speaker. In HR Square van december vindt u een uitgebreid interview met hem. Hier alvast een introductie. En de kans om één van de twintig toegangskaarten te winnen die HR Square aan leden schenkt.

U kunt niet wachten om u in te schrijven voor het vMA-congres? HR Square schenkt alvast twintig toegangskaarten weg aan leden. Stuur zo vlug mogelijk een e-mail naar bert@hrsquare.be en vraag één van de toegangskaarten. Veel succes!

Alle info over het vMA-congres vindt op deze website: www.managementtomorrow.be.

In HR Square van december vindt u een uitgebreid interview met de keynote spreker van het congres: professor David De Cremer. De Vlaamse professor en wereldvermaarde expert in de gedragseconomie is momenteel hoogleraar Management aan de China Europe International Business School (CEIBS, de meest gerenommeerde business-school in Azië met campus in Beijing, Shanghai en Shenzhen) en gasthoogleraar aan de London Business School (LBS).

David De Cremer was eerder onder meer gasthoogleraar aan Harvard University en New York University. Als gedragseconoom bevindt zijn onderzoek zich op de grens tussen psychologie, economie en management. Voor het grote publiek werd hij bekend met zijn onderzoek over de psychologische portrettering van de hoofdrolspelers die de financiële crisis veroorzaakten.

In zijn nieuwe boek ‘Leiderschap op halve kracht – De valkuil voor de moderne leider’ (uitgeverij Acco) wijst David De Cremer op de besluiteloosheid van leiders én de verregaande gevolgen ervan, ook voor het personeelsmanagement.

Organisaties met effectieve leiders maken gemiddeld dertien keer meer kans dan organisaties met minder effectieve leiders om financieel beter te presteren, betere producten en diensten aan te bieden, en de tevredenheid van hun klanten en werknemers te verhogen. Een leider met uitstelgedrag, die ervoor terugdeinst om tijdig de nodige veranderingen door te voeren en zich liever verschuilt in zijn veilig gewaande routine, kan dus zware gevolgen hebben. Hetzelfde geldt trouwens voor de politieke leiders, voor de bewindslieden die geen noodzakelijke maatregelen durven nemen.

“Mijn boek heeft als eerste doel leiders besef bij te brengen dat ze procrastinators zijn, dat ze beslissingen uitstellen die eigenlijk niet uitgesteld moeten worden”, legt De Cremer uit. “Met andere woorden, dat hun uitstelgedrag irrationeel gedrag is, omdat het uiteindelijk negatieve persoonlijke gevolgen heeft. Als een leider zo’n gedrag vertoont, betekent dit dat er negatieve gevolgen zijn voor het collectief. Het probleem wordt meteen uitvergroot. Het uitstellen van beslissingen of half genomen beslissingen wordt al te vaak gerechtvaardigd door een gebrek aan moed, visie en verantwoordelijkheidszin.”

Op het vMA-congres én in HR Square van december verneemt u alles over het problematische uitstelgedrag. Over de gevolgen, maar evengoed over de oorzaken en de stimulatoren ervan, die onder meer wortelen in de organisatiecultuur en het personeelsmanagement.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen