< Terug naar overzicht

“De bewijslast voor de ‘return on investment’ van HRM is verpletterend”

Die uitsprak komt van Jeffrey Pfeffer, één van de absolute HRM-toppers, in een interview in HR Square. Op dinsdag 24 september geeft hij op vraag van HR Square een masterclass in Brussel.

“Er zijn meer dan honderd degelijke onderzoeken gebeurd, in verschillende landen en bedrijfstakken, alsook over de verschillende economische sectoren heen, die aantonen dat er een significant verband bestaat tussen HR-praktijken en de bedrijfsresultaten op diverse gebieden. Het gaat niet om zomaar enkele vlugge enquêtes of studies, maar om wetenschappelijke onderzoeken, waarvan er vele gepubliceerd zijn in gerenommeerde academische tijdschriften, die dan ook geverifieerd zijn door andere onderzoekers. De bewijslast is verpletterend. Als werkgevers dat feit nu nog steeds niet willen aanvaarden, dan zullen ze het wel nooit doen.”

Zo reageerde Jeffrey Pfeffer op de vraag hoe we werkgevers ervan kunnen overtuigen dat HRM er wel degelijk toe doet, dat er wel degelijk een ‘return on investment’ is. Het hele interview vindt u in HR Square van juni 2013. Binnenkort volgt er trouwens een aanvullend interview in HR Square van september. En er is meer, véél meer: op dinsdag 24 september geeft de gerenommeerde Amerikaanse professor op vraag van HR Square een masterclass in Brussel. Onder de titel ‘The Return from Investing in People’ geeft hij onderzoek, cases én concreet advies. Hoe kunnen bedrijven beduidend betere resultaten boeken als ze meer aandacht besteden aan bepaalde HR-praktijken?

Jeffrey Pfeffer is hoogleraar Organizational Behavior aan de Graduate School of Business van Stanford University en auteur van HR-klassiekers als ‘Competitive Advantage through People’.

Mis deze unieke kans niet om hem zelf te ontmoeten en nieuwe inzichten te leren. Afspraak op dinsdag 24 september 2013, van 9 tot 17 uur in Brussels44Center.

Alle info en inschrijvingen: www.hrsquare.be.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen