< Terug naar overzicht

De ‘return on investment’ van HRM: eindelijk beantwoord?

Zullen de cijfers die HR-analytics opleveren de werkgevers eindelijk overtuigen van de ‘return on investment’ van HRM? Die vraag legden we voor aan Jeffrey Pfeffer (Stanford University), die op vraag van HR Square op dinsdag 24 september een exclusieve masterclass geeft in Brussel.

Jeffrey Pfeffer: “Daar twijfel ik sterk aan. ‘Evidence-based’ management of ‘evidence-based’ HRM draait niet zozeer om de beschikbaarheid van cijfergegevens. Al die gegevens zijn al veel langer voorhanden via de ‘enterprise resource planning’-systemen, maar ze werden tot dusver vooral gebruikt voor controle en niet voor ‘business intelligence’. Via ‘business intelligence’ kan het bedrijf meer doen met al die gegevens. Informatie alleen is immers niet genoeg, je moet ze gebruiken om inzicht te krijgen in de activiteiten. Pas dan kan je ze aanwenden om de juiste beslissingen te nemen. Maar dit is precies zoals bij het debat over de ‘return on investment’ van HRM: als de managers niet in die richting willen denken, zullen ook nóg meer gegevens niet helpen om hen van wat dan ook te overtuigen. Wie het niet wíl zien…”

U kunt Jeffrey Pfeffer zelf ontmoeten: op dinsdag 24 september geeft de gerenommeerde Amerikaanse professor op vraag van HR Square een masterclass in Brussel. Onder de titel ‘The Return from Investing in People’ geeft hij onderzoek, cases én concreet advies. Hoe kunnen bedrijven beduidend betere resultaten boeken als ze meer aandacht besteden aan bepaalde HR-praktijken? Wat is de ‘return on investment’ van HRM nu echt?

Jeffrey Pfeffer is hoogleraar Organizational Behavior aan de Graduate School of Business van Stanford University en auteur van HR-klassiekers als ‘Competitive Advantage through People’.

Mis deze unieke kans niet om hem zelf te ontmoeten en nieuwe inzichten te leren. Afspraak op dinsdag 24 september 2013, van 9 tot 17 uur in Brussels44Center.

De exclusieve masterclass van Jeffrey Pfeffer wordt aangevuld met onderzoek en cases uit België: helemaal in de lijn van Pfeffers betoog én heet van de naald presenteren professor Luc Sels (KU Leuven) en Lut Crijns (HR-directeur Acerta) respectievelijk de onderzoeksbevindingen en de praktijkvoorbeelden die ze momenteel bundelen in een boek over ‘Return on Investment in Talent’, dat op 1 oktober verschijnt. Zij illustreren dat wat Pfeffer op wereldschaal observeert, in ons land even relevant is.

Het programma


08.00 - Ontvangst
08.45 - Introductie door Astrid De Lathauwer (Managing Director Acerta Consult)
09.00 - Professor Luc Sels (KU Leuven) en Lut Crijns (Managing Director HR & Internal Communication): ‘Return on Investment in Talent: onderzoeksbevindingen en praktijkcases uit België’
09.45 - Jeffrey Pfeffer (Stanford University): ‘Why People are the Best Source of Sustained Competitive Advantage – The Evidence, the Logic, and What Companies Must Do’
11.00 - Pauze
11.30 - Jeffrey Pfeffer: Case Studies

12.30 - Lunch

13.45 - Jeffrey Pfeffer: ‘We All Know This – Turning Knowledge Into Action and Overcoming the Knowing-Doing Gap’
14.45 - Pauze
15.15 - Jeffrey Pfeffer: ‘Making the Case – Practicing Evidence-Based Management’
16.15 - Jeffrey Pfeffer: ‘For HR to Lead, HR Leaders Need to Develop their Power Skills’
17.15 - Slotwoord door Astrid De Lathauwer, gevolgd door receptie

Plaats


Brussels 44 Center

Datum


24 september 2013

Contact


De deelnameprijs bedraagt 500 € + 21% btw. Leden van HR Square betalen slechts 300 € + 21% btw.

Geïnteresseerd in een groepstarief of een partnershipsformule?
Contacteer Jos Gavel / jos.gavel@hrsquare.be / 0475 63 18 48

Alle info en inschrijvingen: www.hrsquare.be.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen