< Terug naar overzicht

De veranderende arbeidsorganisatie in de zorg: hoe vindt u de juiste weg?

Hoe speelt HRM mee in de organisatieveranderingen in de zorg? En hoe geeft het vorm aan de nieuwe behoeften van de arbeidsorganisatie in zorginstellingen? U verneemt het op de negende editie van het seminarie 'HRM in de zorgsector', georganiseerd door HR Square.

Fusies en reorganisaties zijn dagelijkse kost in de zorgsector. Afdelingen en diensten worden anders ingericht, herschikt, samengevoegd of verplaatst. Het zorgpad van de patiënt wordt de leidraad van de organisatie. De ambulante zorg neemt toe, in vergelijking met de intramurale. Om de efficiëntie te verhogen, wordt steeds meer een beroep gedaan op nieuwe communicatievormen en -kanalen, op nog meer doorgedreven informatisering. Wat is de rol van HRM in deze trends? Hoe verzoenen we de prioriteiten en ideeën van de bovenbouw met de praktijk van de werkvloer?

Zoals steeds zorgt HR Square tijdens het seminarie 'HRM in de zorgsector' voor een mooie mix van academische inzichten, sociaaljuridische tips en getuigenissen uit de praktijk. Nieuw in deze editie is een inspirerende performance over verandering door het onvolprezen Klein Barnum.

Plaats: Jan Ypermanziekenhuis, Ieper.

Datum: donderdag 14 maart van 9.45 tot 17.30 uur.

Sprekers:
 • Cientia Cornille (HR-directeur Jan Yperman)

 • Peggy De Prins (dr. in de Sociale Wetenschappen, academisch directeur Antwerp Management School en faculteit TEW Universiteit Antwerpen)

 • Filip Tilleman (advocaat-vennoot Tilleman-Van Hoogenbemt)

 • Dirk Van de Velde (HR-directeur AZ Damiaan Oostende)

 • Sabine Siau (algemeen directeur ASZ Aalst-Geraardsbergen-Wetteren)

 • Rudi Veekhoven (directeur HR-beleid Soprimat).


 • Na deze presentaties volgt een panelgesprek en een netwerkdrink.

  Wie dat wenst, kan van 9 tot 10 uur deelnemen aan een begeleid bezoek van het ziekenhuis.

  De deelnameprijs bedraagt 100 euro (+ 21% btw) voor leden van HR Square en 150 euro (+ 21% btw) voor niet-leden. Deze prijs geldt uitsluitend voor doelgroepdeelnemers (management en kader in zorgorganisaties).

  Deelname van niet-doelgroepnemers (externe consultants) is strikt beperkt en onderworpen aan voorwaarden. Informatie hierover: jos.gavel@hrsquare, 053/60.56.74.

  Inschrijven voor het seminarie kan door een mail met volledige contact- en facturatiegegevens (inclusief een eventuele bestelbon of bestelnummer) naar Carine De Smet, carine@hrsquare.be of via www.hrsquare.be of via www.hrmindezorgsector.be.

  Geef als eerste een reactie

  Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
  < Terug naar overzicht

  U zoekt, u vindt !

  HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

  Word nu lid !
  Geniet van de voordelen