< Terug naar overzicht

Diversiteit verdient een prijs

Twee bedrijven hebben de Pioniersprijs Diversiteit ontvangen voor hun voorbeeldrol inzake diveristeitsbeleid: boomkwekerij Sylva-Van Hulle uit Waarschoot en vzw Goudblomme, beheerder van vier rust- en verzorgingstehuizen uit Antwerpen.

Met de Pioniersprijs Diversiteit belonen het Ondernemersplatform Diversiteit en Jobkanaal gesteund door werkgeversorganisaties VKW, Unizo, Voka en Verso bedrijven die diversiteit hoog in het vaandel dragen. Zo ondersteunen ze het gevoerde diversiteitsbeleid in de bedrijven en onderstrepen ze de voorbeeldrol die deze organisaties vervullen.

Selectie


Een twintigtal Vlaamse ondernemers reageerde op de oproep om deel te nemen aan de selectieprocedure en diende een gemotiveerd dossier in. Een vakjury beoordeelde deze op basis van de criteria creativiteit, voorbeeldfunctie, helderheid van de visie, doelstellingen, betrokkenheid van de top/directie, cultuur- en gedragsverandering, continuïteit en samenhang.

Pioniers


In de categorie kleine bedrijven (minder dan 50 werknemers) sleept de boomkwekerij Sylva-Van Hulle uit Waarschoot de prijs in de wacht. In de categorie grote bedrijven (meer dan 50 werknemers) ontvangt vzw Goudblomme, beheerder van vier rust- en verzorgingstehuizen uit Antwerpen, de prijs.
De jury benadrukt dat alle deelnemers aan de wedstrijd een voorbeeldrol spelen inzake diversiteit, maar dat dit in het bijzonder geldt voor de Pioniers. Ze zijn erin geslaagd diversiteit volledig te integreren in hun personeelsbeleid, en dit op een creatieve en duurzame manier.

Prijs


De Pioniers ontvingen uit handen van Vlaams minister van Werk, Onderwijs en Vorming Frank Vandenbroucke (SP.A) een adviescheque voor hun personeelsbeleid, aangeboden door Acerta, ADMB en SD Worx. Bovendien kregen ze een kunstwerk van fotograaf Filip Santens en kunnen ze gedurende één jaar de titel ‘Winnaar Pioniersprijs Diversiteit’ dragen.

Bron: Voka, Jobkanaal, VKW

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen