< Terug naar overzicht

Diversiteit werkt, ook bij uitzendkrachten

Het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten heeft alle informatie over het tewerkstellen van kansengroepen als uitzendkracht gebundeld op een nieuwe website.

De site is het resultaat van een samenwerking gedurende twee jaar tussen verschillende partners: uitzendbedrijven en hun consulenten, projectontwikkelaars SERR – RESOC en ervaringsdeskundigen die vanuit hun eigen expertise een bijdrage hebben geleverd. Vooruitzenden, een initiatief van het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten, heeft de input gebundeld en overzichtelijk gestructureerd tot een site.
Deze tool ondersteunt uitzendconsulenten in het bemiddelen van drie doelgroepen: allochtonen, 50-plussers en personen met een (arbeids)handicap. U kunt per doelgroep drempels nalezen die u kan ervaren bij het tewerkstellen van werkzoekenden uit één van deze groepen.
Per drempel krijgt u een aantal concrete tips die de focus leggen op de competenties van uw kandidaat.
Daarnaast vindt u ook informatie over subsidie- of tewerkstellingsmaatregelen waarmee u deze werkzoekenden een extra duwtje in de rug kan geven.
Tot slot kan u er beeld- of ander documentatiemateriaal met best practices bekijken per doelgroep.
Dit project kwam tot stand dankzij de financiële steun vanuit het Departement Werk en Sociale Economie van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.

Surf hier naar www.diversiteitwerkt.be

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen