< Terug naar overzicht

Doorbraak samenwerking Limburgse ziekenhuizen

"Er komt nog dit jaar een doorbraak voor de samenwerking tussen de psychiatrische centra en de Limburgse ziekenhuizen. 2010 is een kanteljaar." Dat zei directeur Jaak Poncelet van het Psychiatrisch Centrum Ziekeren bij de voorstelling van enkele bouwprojecten.

Het Psychiatrisch Centrum Ziekeren bouwt in Sint-Truiden een ouderenzorgcentrum met zestig bedden en een daghospitalisatie-eenheid. Voorts komt er in het PC nog een centraal therapiegebouw. Dit gebouw komt op de plaats van het oude centrale gebouw, dat in 2004 afbrandde. Het omvat zes ergolokalen, een computerlokaal en ruimtes voor arbeidsbegeleiding en kooktherapie. De kostprijs bedraagt 4,2 miljoen. De werkzaamheden duren 2,5 jaar. Elders op de site zijn de werkzaamheden begonnen voor de bouw van een ouderenzorgcentrum. Dit project is gericht op patiënten die uit het Centrum worden ontslagen, maar toch niet in staat zijn om zelfstandig te wonen.
Er is al langer sprake van een samenwerking tussen het Psychiatrisch Centrum Ziekeren en het Psychiatrisch Ziekenhuis Sancta Maria in Sint-Truiden. Nu wordt echter een gezamenlijk nieuw zorgstrategisch plan en bijhorend masterplan opgesteld. Daarin wordt de samenwerking ook uitgebreid naar het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden, Virga Jesse in Hasselt en Sint-Franciscus in Heusden-Zolder. "We willen de behandeling in Sint-Truiden behouden en nog verder specialiseren. Een schaalvergroting is daarvoor nodig. Maar na de behandeling moeten patiënten opnieuw naar hun vertrouwde buurt en familiale omgeving terugkeren. Nu blijven te veel patiënten in Sint-Truiden hangen", aldus Poncelet.
Bron: De Standaard.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen