< Terug naar overzicht

Drie woonzorgcentra bekroond als Zorgwerkgever van het Jaar

De titel Zorgwerkgever van het Jaar wordt uitgereikt door de vzw's Anders en Ablecare na een onderzoek van de Universiteit Antwerpen. Die voerde een audit uit onder medewerkers bij alle woonzorgcentra die zich inschreven om kans te maken op deze titel. De meeste deden dat uit interesse naar hun verbeterpunten. Ruim 900 instellingen deden mee.

Woonzorgcentrum Ter Berken in Roeselare mag zich Zorgwerkgever van het Jaar noemen in de categorie voor middelgrote instellingen (76-125 wooneenheden). Het personeel is heel tevreden over de werksfeer, zo bleek uit het onderzoek van de Universiteit Antwerpen. De onderzoekers die uiteindelijk het beoordelingsrapport van alle kandidaten opmaakten, stellen daarin vast dat het in het algemeen moeilijk werken is in de zorg voor dementerende ouderen.

Dat komt door onder meer het gebrek aan feedback van de patiënt en het ontbreken van objectieve wetenschappelijke procedures voor deze zorg. Hierdoor is de jobtevredenheid er gemiddeld lager. Toch slaagt men er bij Ter Berken in Roeselare in om net in deze patiëntenpopulatie uit te blinken. Dat blijkt uit de positieve evaluaties van bewoners en hun familie, en de tevredenheid van het personeel. Woonzorgcentrum Ter Berken ontving een geldprijs van 2500 euro. Het personeel mag nu beslissen wat er met het geld zal gebeuren.

In de categorie voor de kleine woonzorgcentra (minder dan 75 eenheden) ging de prijs naar Villa Mozart in Heusden-Zolder. De onderscheiding bij de grote instellingen (meer dan 125 eenheden) ging naar woonzorgcentrum Vincenthof uit Oostakker. Ook zij kregen de geldprijs.

Meer info: www.zorgwerkgever.be

Bron: NVKVV

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen