< Terug naar overzicht

E-arbeidsovereenkomst voor uitzendkrachten

Vanaf 2016 kunnen uitzendkrachten hun arbeidsovereenkomst elektronisch ondertekenen.

“Vanaf 2016 kunnen honderdduizenden uitzendkrachten hun arbeidsovereenkomsten elektronisch ondertekenen, en bovendien zullen deze elektronisch gearchiveerd worden. Dit betekent voor de uitzendkrachten heel wat minder administratieve rompslomp”, geeft minister van Digitale Agenda Alexander De Croo aan.

Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners, heeft hiervoor een specifiek online-platform gecreëerd, voorbehouden aan de uitzendbureaus. Dankzij dit platform kunnen uitzendkrachten voortaan hun arbeidsovereenkomsten elektronisch ondertekenen, ofwel via pc, ofwel mobiel via smartphone of tablet, met een e-ID of met een persoonlijke code.

De uitzendkracht kan via een persoonlijke login zijn e-arbeidsovereenkomsten ondertekenen. Op het platform krijgt hij ook een overzicht van de arbeidsovereenkomsten met alle uitzendbureaus waarvoor hij werkt of heeft gewerkt.

“Naast een aanzienlijke administratieve vereenvoudiging, willen we zowel voor de uitzendkrachten als voor de uitzendbedrijven meer rechtszekerheid creëren. Vandaag worden nog te weinig arbeidsovereenkomsten voor uitzendarbeid tijdig ondertekend. We hopen dat met het nieuwe e-platform in 2016 meer dan 10.000.0000 arbeidsovereenkomsten elektronisch ondertekend zullen worden,” zegt Ann Cattelain, directeur van de juridische dienst van Federgon en coördinator van het project.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen