< Terug naar overzicht

Een gendervriendelijk ziekenhuis

Het sportmerk Nike en de Vilvoordse kringwinkel Televil zijn uitgeroepen tot de meest gendervriendelijke bedrijven van Vlaanderen, respectievelijk in de categorieën profit en social profit. In die laatste categorie behaalde het Maria Ziekenhuis Noord-Limburg uit Overpelt een eervolle tweede plaats.

De bedrijven werden verkozen na een enquête van Jobat en Comeva, waaraan zo’n 2000 werknemers deelnamen. Gendervriendelijk betekent dat er op de werkplek zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met de concrete leef- en werksituatie van vrouwen en mannen. Jobat en Comeva, het platform waarin verschillende tijdschriften van Sanoma Magazines samenwerken, vroegen hun lezers om deel te nemen aan een gendervriendelijke enquête. Op basis van die antwoorden kregen alle bedrijven gendervriendelijke scores.

In de categorie profit behaalde Nike de hoogste score, onder meer dankzij de vernieuwende viervijfde regeling die in het bedrijf wordt toegepast. Hierbij kiezen werknemers voor een systeem waarin ze voltijds werken tijdens het jaar, maar vrij zijn tijdens de schoolvakanties.

In de categorie social profit haalde kringwinkel Televil uit Vilvoorde het van het Maria Ziekenhuis uit Noord-Limburg. Het gezinsvriendelijk beleid van het ziekenhuis uit zich onder meer in een flexibele 38-urenweek, in volwaardige deeltijdse functies en diverse mogelijkheden voor loopbaanonderbreking zoals bevallings- en ouderschapsverlof, borstvoedingsverlof, verlof voor medische bijstand en tijdskrediet. Televil scoorde nog iets beter, onder meer omdat er evenveel mannen als vrouwen aan de top staan, omdat vrouwen en mannen er gestimuleerd worden in atypische beroepen en er veel aandacht is voor coaching en loopbaanbegeleiding.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen