< Terug naar overzicht

Eén op de vijf woonzorgcentra rekent te veel aan op factuur

Bijna één op de vijf woonzorgcentra in Vlaanderen is tussen 2009 en 2011 in de fout gegaan in facturatie, dagprijzen of geldbeheer. "Het kan niet dat ze extra kosten aanrekenen die eigenlijk inbegrepen zijn in de dagprijs", zegt Vlaams parlementslid Vera Jans (CD&V).

In de periode 2009-2011 heeft de Vlaamse Zorginspectie controles uitgevoerd in 249 van de ongeveer 750 rusthuizen in Vlaanderen. Bij 18 procent werden inbreuken vastgesteld bij de facturatie, de dagprijzen of het geldbeheer. Zo rekenden vijf woonzorgcentra extra kosten aan voor een aangepaste matras.

In vier gevallen werden verzorgingsproducten gefactureerd die in het Riziv-forfait zijn begrepen. Daarnaast werden supplementen aangerekend voor bedlinnen, voor het herschilderen van de kamer, voor water buiten de maaltijden of voor een verhoogde toiletbril.

"De factuur goed nakijken en desnoods de Woonzorglijn bellen, is de boodschap. De Woonzorglijn registreert klachten, volgt ze op, en neemt waar nodig contact op met de betrokken instelling om een oplossing te vinden", aldus Jans.

Bron: deredactie.be, Gazet van Antwerpen

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen