< Terug naar overzicht

Eenpersoonskamer in ziekenhuis duurder geworden

De voorbije vijf jaar is de prijs van een eenpersoonskamer in een ziekenhuis met 19 procent gestegen, terwijl de factuur voor een twee- of meerpersoonskamer min of meer stabiel bleef. De totale ziekenhuisfactuur is de voorbije jaren wel bijna stabiel gebleven. Dat blijkt uit cijfers van het Socialistisch Ziekenfonds.

Vorig jaar was de prijs van een eenpersoonskamer (1236 euro) gemiddeld driemaal duurder dan in een tweepersoonskamer (426 euro) en vijfmaal duurder dan in een gemeenschappelijke (241 euro) kamer, aldus de cijfers. Daartegenover staat dat de gemiddelde ziekenhuisfactuur de afgelopen vier jaar maar met 1,3 procent steeg. Tussen 2000 en 2004 werd nog een stijging van 6,9 procent opgetekend.

De kostprijs verschilt ook sterk volgens de gewesten. Brussel is het duurst: in 2008 betaalde een patiënt er gemiddeld 31 procent meer dan in Wallonië en 27 procent meer dan in Vlaanderen. In Brussel jagen hoge ereloon- en kamersupplementen de factuur de hoogte in; in Vlaanderen worden meer materiaalsupplementen aangerekend.

Bron: Gazet van Antwerpen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen