< Terug naar overzicht

Erkenning bijzondere beroepstitels verpleegkunde

Nadat verpleegkundigen hun bezorgdheid uitten over de laattijdige toekenning van hun bijzondere beroepstitel of -bekwaamheid, stelde federaal volksvertegenwoordiger Stefaan Vercamer (CD&V) hierover een schriftelijke vraag aan (ontslagnemend) federaal minister Onkelinx.

In een schriftelijk antwoord liet de minister weten zich bewust te zijn van het probleem en de procedure te veranderen. Tot nu werden de dossiers behandeld volgens de datum waarop ze op de dienst toekwamen, en wanneer eventuele bijkomende stukken werden ontvangen. De toekenningsdatum hing bovendien samen met het moment waarop de Erkenningscommissie het dossier kreeg voorgelegd.

Voortaan zal de datum van tel zijn waarop het dossier als volledig wordt beschouwd. "Mijn bestuur stelt een procedure op punt om de betrokken personen in te lichten over de datum die met dit begrip 'volledig dossier' overeenstemt. De werkgevers zullen tegelijk te horen krijgen dat ze voor de overeenkomstige periode wel degelijk worden vergoed en dat ze de betrokkenen dus de verschuldigde premie moeten betalen", besluit de minister in haar brief.

Bron: Zorgnet Vlaanderen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen