< Terug naar overzicht

Erkenningsperikelen verpleegkundigen voorbij

Enkele honderden afgestudeerde Vlaamse verpleegkundigen die tot nu toe geen erkenning kregen, kunnen nu toch aan de slag. Dat antwoordde minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Laurette Onkelinx (PS) in de Kamer op een vraag van Luc Goutry (CD&V).

Het technisch-juridisch probleem ontstond toen Vlaanderen de titel van gebrevetteerde of A2-verpleegkundige wijzigde in gegradueerde. Dat moest van Europa, maar aangezien de term niet terug te vinden is in de federale wetgeving, kregen de verpleegkundigen die in januari afstudeerden nog geen toelating om in de ziekenhuizen aan de slag te gaan. Sommigen werken wel al, maar zijn dus eigenlijk niet in orde.
Minister Onkelinx kondigde aan dat er na overleg met de Vlaamse regering eindelijk een oplossing is. Ze heeft de administratie en de provinciale commissies voor geneeskunde de opdracht gegeven om de verpleegkundigen heel snel toch een visum toe te kennen om in de ziekenhuizen te werken. Ondertussen werkt Onkelinx een nieuw KB uit dat de terminologie moet aanpassen.

Bron: De Morgen

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen