< Terug naar overzicht

Europese campagne voor gezondheidspromotie op het werk

‘Move Europe’ is een Europese campagne voor gezondheidspromotie op het werk. Bedrijven die aan de campagne deelnemen, kunnen hun engagement kenbaar maken door een charter te ondertekenen. Vijf bedrijven zetten al de stap. Wie volgt?

'Move Europe', een initiatief van het European Network for Workplace Health Promotion, focust vooral op de thema’s beweging, roken, voeding en stress. De campagne wil bedrijven aanzetten om initiatieven op te zetten inzake gezondheidsbevordering.
Een hulpmiddel daartoe is de Company Health Check. Met deze online-vragenlijst kan een onderneming zelf nagaan hoe het gesteld is met de gezondheid van de organisatie. Meer nog, op basis van de antwoorden krijgt u via e-mail meteen een aantal tips om aan de slag te gaan.
Al heel wat Belgische bedrijven hebben de Company Health Check ingevuld. Een eerste analyse eind februari uitgevoerd door het ENWHP-secretariaat leert dat Belgische bedrijven meer dan 200 checklijsten correct en volledig invulden. Daarmee staat België op de tweede plaats in Europa. Lang niet slecht voor een klein land. De opgetekende scores lagen wel onder het gemiddelde, maar de Company Health Check is vooral bedoeld om bedrijven aan te zetten om werk te maken van gezondheid en niet zozeer om een onderzoek op te zetten naar de gezondheidsstatus van onze bedrijven.
In het kader van de campagne stelt men nu aan bedrijven voor hun engagement ten opzichte van gezondheidspromotie en -management duidelijk uit te drukken door een charter te tekenen. Door het Move Charter te tekenen, maakt uw organisatie duidelijk dat ze overtuigd is van het belang van gezondheidsmanagement. De ondertekening drukt ook de wil uit om de nodige initiatieven op te zetten om gezondheidsmanagement in de praktijk om te zetten.

Alle info, de Company Health Check, de lijst met de ondertekenaars en het charter zelf vindt u op www.move-europe.be.

Bron: Prevent

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen