< Terug naar overzicht

Facelift trekt carriere op

In de Verenigde Staten ondergaan steeds meer mensen plastische chirurgie om hogerop te geraken. Het aantal cosmetische ingrepen steeg tussen 2000 en 2004 met 34%. Liefst 22% van de mannen en 15% van de vrouwen ging onder het mes om zijn of haar carri?rekansen te vergroten.

De cijfers staan te lezen in de International Herald Tribune. Volgens plastisch chirurgen heeft de stijging van het aantal ingrepen rechtstreeks te maken met de druk op de werkvloer. Het aantal facelifts, botoxinjecties en laserbehandelingen verdubbelde in het jaar 2004 tegenover 2003. Steeds meer patiënten zouden makelaar, advocaat, piloot of directeur zijn. Volgens Jeffrey Rawnsley, hoogleraar plastische chirurgie aan de Universiteit van Californië, beseffen werknemers meer en meer dat ze tot op latere leeftijd zullen moeten doorwerken. Om goed te functioneren, vinden ze dat ze er jonger moeten uitzien.

Erg genoeg laten de patiënten zich niet zonder redenen behandelen. Mooie mensen zijn succesvoller en verdienen meer. Onderzoek aan de Universiteit van Harvard en de Universiteit van Weleyan bevestigt het bestaan van een ‘schoonheidspremie’ op de arbeidsmarkt. Andersom geldt ook dat onaantrekkelijk personeel slechter wordt betaald.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen