< Terug naar overzicht

Franse en Vlaamse ziekenhuizen wisselen personeel uit

Met subsidie van het Europese Interreg-stimuleringsprogramma hebben zes ziekenhuizen uit Noord-Frankrijk en West-Vlaanderen een intensief samenwerkingsverband opgezet.

"Een van de actiepunten is dat studenten verpleegkunde uit het Franse Dunkerque in Vlaanderen stage komen lopen", vertelt Peter Roose, stafmedewerker van de coördinerende Bond Moyson West-Vlaanderen. "Ze verklaren zich bovendien akkoord om gelijktijdig avondlessen Nederlands te volgen. Vooral om het vakjargon aan te leren is dat nuttig."

Uiteindelijk is het de bedoeling dat deze stagiairs later een arbeidscontract tekenen in België. "In Noord-Frankrijk is er geen tekort aan verpleegkundigen", aldus Roose. "En in Vlaanderen overal wel, vandaar de samenwerking."

Het programma laat verder toe dat ook het bestaande personeel de taaltrainingen kan volgen. De Franse verpleegkundigen mogen naar de Nederlandse avondschool, maar dus ook andersom. In dat geval gaat het dan veeleer om het helpen van Franstalige patiënten in Vlaanderen. Ook persoonlijke ontwikkeling is daarbij een doel, als belangrijk argument voor jobretentie.

Bron: NVKVV.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen