< Terug naar overzicht

Fusie Turnhoutse ziekenhuizen

Na vele jaren van onderhandelen wordt de fusie tussen de twee belangrijkste Turnhoutse ziekenhuizen een feit: op 1 september 2009 smelten het Sint-Elisabethziekenhuis en het Algemeen Ziekenhuis Sint-Jozef samen.

Uiteindelijk is de samenwerking nog sneller beklonken dan verwacht. Volgens coördinator Felix Vanbel is er nu meer dan ooit een groot draagvlak voor de operatie. Het nieuwe samengesmolten ziekenhuis heeft nog geen naam, maar er zijn al meer dan 100 suggesties. Daaruit wordt pas gekozen als de visietekst voor de instelling klaar is.
Het nieuwe ziekenhuis biedt plaats aan meer dan 600 patiënten en beschikt over 1600 personeelsleden. De medische departementen konden eerder al hun beleidsplannen indienen en daaruit bleek dat er een grote wil was om samen te werken. De volgende maanden dienen de nieuwe organisatiestructuur en het personeelsbeleid nog concreet vorm te krijgen. Enkele afdelingen moeten ook verhuizen. Zo komt de kraamafdeling en de pediatrie volledig in de gebouwen van Sint-Jozef en wordt de dienst cardiologie naar Sint-Elisabeth overgeheveld. Het fusieziekenhuis wil eveneens samenwerken met de andere Kempense ziekenhuizen om patiënten uit de ruime regio gespecialiseerde zorg dichtbij huis aan te bieden.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen