< Terug naar overzicht

Gedelegeerd bestuurder en hoofdarts UZ Gent stelden hun mandaat ter beschikking

Op 10 juni 2011 hebben de gedelegeerd bestuurder en de hoofdarts van het UZ Gent hun mandaat ter beschikking gesteld van de raad van bestuur. Na beraad en na alle elementen in overweging te hebben genomen, heeft de raad van bestuur op 14 juni de beide mandaten, in overleg met de betrokkenen, stopgezet met onmiddellijke ingang.

De verantwoordelijkheden van de gedelegeerd bestuurder worden opgenomen door prof. dr. Eric Mortier, huidig decaan van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Gent. De verantwoordelijkheden van de hoofdarts worden overgenomen door prof. dr. Renaat Peleman, voormalig hoofdarts UZ Gent.

Jef Peeters verlaat na een korte mandaatperiode als gedelegeerd bestuurder het UZ Gent en zal in lijn met zijn kwaliteiten en ambities een verdere carrière in de privésector nastreven. Jan van Meerbeeck zal in goed overleg met het bestuur zijn carrière als clinicus en wetenschapper in het UZ Gent en de UGent weer opnemen.

De directeur Verpleging, Filip Demeyere, zal op eigen verzoek zijn mandaat neerleggen bij de samenstelling van het nieuwe directieteam. In afwachting daarvan blijft hij zijn volle verantwoordelijkheid dragen.

Of deze herschikking van verantwoordelijkheden te maken heeft met de recente stakingsactie en het sociaal overleg daarover in het ziekenhuis, werd niet bekendgemaakt.

Bron: UZ Gent

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen