< Terug naar overzicht

Geen centrale examencommissie verpleegkunde meer

De Vlaamse regering besliste dat het diploma van gegradueerde in de verpleegkunde en het toelatingsattest verpleegkunde vanaf 1 augustus 2011 niet meer behaald kunnen worden via de examencommissie.

De examens voor het behalen van het diploma van gegradueerde (vroegere A2) in de verpleegkunde en het toelatingsattest verpleegkunde worden niet meer ingericht door de examencommissie. Men kan hiervoor alleen nog terecht in een secundaire school of CVO.

Studenten, ingeschreven voor de eerste zittijd 2011, die nog meerdere modules moeten afwerken, zullen via een individuele oplossing de kans krijgen om nog onvoltooide delen van het traject af te werken.

De redenen voor deze stop zijn onder meer de ingebrekestelling door de Europese Unie in verband met de opleiding verpleegkunde in Vlaanderen en de onmogelijkheid om via de examencommissie te voldoen aan de opgelegde kwaliteitseisen. Koepelorganisaties zoals het NVKVV betreuren deze beslissing, ook omdat er geen overgangsmaatregelen werden voorzien.

Bron: NVKVV

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen