< Terug naar overzicht

Gehandicaptenzorg krijgt 500 bijkomende jobs

Tegen 2014 worden 500 bijkomende arbeidsplaatsen gecreƫerd in de gehandicaptensector om het historisch gegroeide personeelstekort aan te pakken. Daarover bereikten Vlaams Welzijnsminister Jo Vandeurzen (CD&V) en de vakbonden een voorakkoord, dat door het personeel uit de sector werd goedgekeurd.

Het akkoord dat minister Vandeurzen met de sector bereikte, biedt een oplossing voor de verlichting van de werkdruk en verhoogt de globale investering in tewerkstelling.

In de periode 2011 tot 2014 zorgt Vandeurzen er voor dat er in de sector Personen met een Handicap 500 voltijdse jobs bijkomen, zonder dat de voorzieningen hun capaciteit moeten uitbreiden. De sociale partners en de minister bepalen samen de criteria van toekenning. In principe komen voorzieningen die het meest nood hebben aan extra personeel en die de personen met een handicap met de zwaarste zorgnoden opvangen, het eerst aan de beurt voor de extra jobs.

Voor minister Vandeurzen zijn de 500 extra voltijdse jobs een eerste en betekenisvolle stap in een ontwikkeling die ook na deze regeerperiode moet worden voortgezet. "Het huidige financieringsmodel moet worden vervangen," aldus de minister. "We hebben een met de sector vertrouwde veranderingsmanager aangesteld, Jean-Pierre Van Baelen. Hij coƶrdineert de zorgvernieuwingsoperatie. Een onderdeel daarvan is een aangepaste financiering en normering. De huidige personeelsnorm, per erkende plaats of per erkend bed, verdwijnt en wordt vervangen door een normering die berust bij de persoon met een handicap die een beroep doet op ondersteuning door een voorziening. We stemmen met andere woorden het ondersteuningsbudget, en dus ook de bestaffing, af op de zorgzwaarte van de personen met een handicap."

Bron: Medinews

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen