< Terug naar overzicht

Gezocht: griepresistente 52-plussers

Een Nederlands bedrijf voor arbeidsmarketing zoekt werklozen van ten minste 52 jaar, omdat die een grotere kans hebben resistent te zijn tegen de Mexicaanse griep.

Het Groningse adviesbureau BuroDat hoopt dat oudere werklozen de ziek geworden medewerkers in bedrijven kunnen vervangen nu de griep de Nederlandse arbeidsmarkt bereikt. Volgens een woordvoerder van BuroDat wordt specifiek gezocht naar mensen die in 1957 of eerder zijn geboren, omdat die generatie al eens bloot heeft gestaan aan een variant van de Mexicaanse griep. In 1957 woedde immers de Aziatische griep. Wetenschappers denken dat ouderen daardoor minder vatbaar zijn voor de huidige Mexicaanse griep.

Schade beperken


De organisatie gaat ervan uit dat één op de drie medewerkers in Nederland ziek zal worden door de griepepidemie. Het is aan de senioren om de schade op de arbeidsmarkt te beperken, stelt BuroDat. “Deze groep heeft veel werkervaring en is direct inzetbaar. Paradoxaal genoeg is juist deze groep van werkloze vijftigplussers de laatste jaren verguisd op de arbeidsmarkt. Hun aantal is sterk gegroeid. Werkgevers hadden geen interesse in arbeidsveteranen. Nu lijkt juist deze groep de oplossing voor continuïteit op de arbeidsmarkt."

Bron: ANP, Belga

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen