< Terug naar overzicht

Gezocht: vernieuwend verpleegkundig onderzoek

Hebt u als verpleegkundige of als team van verpleegkundigen recent vernieuwend onderzoek gedaan dat een meerwaarde is voor de verpleegkundige praktijk? Overweeg dan een deelname aan de prijs Magda Dierendonck.

De prijs Magda Dierendonck bekroont patiëntgeoriënteerd onderzoek waarvan de resultaten een bijdrage betekenen voor de verbetering van het verpleegkundig handelen. De bedoeling is de verwetenschappelijking van de verpleegkunde in Vlaanderen te stimuleren. De auteur van het onderzoek is een verpleegkundige of een team van verpleegkundigen. De laureaat wint een prijs van 2500 euro. Dit jaar wordt, ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de prijs, eveneens een tweede en een derde prijs uitgereikt. De laureaten hiervan ontvangen respectievelijk 1500 en 1000 euro.

De kandidaturen worden verwacht tegen 15 oktober 2010 bij de directie Verpleging van het UZ Gent. Eenzelfde onderzoek mag slechts eenmaal ingediend worden in hetzelfde jaar. De periode tussen de afwerking van het onderzoek en het indienen ervan bedraagt maximum drie jaar. De laureaat verklaart zich bereid om op vraag van de jury een voorstelling te geven van het onderzoek, bijvoorbeeld in het kader van een studiedag of een symposium.

Meer details en het reglement zijn te vinden op de website www.uzgent.be. Klik op de link 'Word onze nieuwe collega' en kijk onder 'Externe zorgverleners' naar 'Prijs Magda Dierendonck'. Wie geïnteresseerd is en verder op de hoogte wil blijven, contacteert het secretariaat van de directie Verpleging van het UZ Gent, via een mail naar nicole.vanpaemel@uzgent.be.

Bron: UZ Gent.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen