< Terug naar overzicht

Gezondheidszorg legt werkt neer op 8 oktober

De aangekondigde nationale staking in de instellingen die vallen onder de federale gezondheidszorg zal plaatsvinden op 8 oktober. Dat meldt de socialistische bediendebond BBTK na een bijeenkomst van zijn federaal beroepscomité. De federale non-profit omvat onder meer ziekenhuizen, rusthuizen, thuisverpleging en revalidatiecentra.

De vakbond heeft een actieplan opgesteld, met in de aanloop naar de staking onder meer sensibiliserings- en mobiliseringsacties in de instellingen en mogelijk ook acties bij werkgeversfederaties. "De staking zelf zal de activiteit van de ziekenhuizen treffen en de invoering van een minimumdienst inhouden, waarbij de impact voor de patiënt zo beperkt mogelijk wordt gehouden", volgens BBTK-secretaris Eric Vandepoele.

De acties zijn het gevolg van het vastlopen van de onderhandelingen in het paritair comité. "De werkgevers weigeren cao's te sluiten over de harmonisering van het barema van de zorgkundigen met schaal 1.35 waardoor zij minstens 150 euro per maand verliezen, over de verlenging van de brugpensioenmaatregelen, over het tijdskrediet en over het individueel recht op opleiding", aldus de BBTK.

De socialistische bediendebond spreekt van een actieplan en staking in gemeenschappelijk front, maar de Vlaamse vleugel van de christelijke bediendebond LBC neemt pas later een beslissing. De Franstalige christelijke bediendebond CNE heeft wel al bevestigd dat hij de planning volgt.

Op 14 oktober is een nieuwe bijeenkomst van het paritair comité gepland.

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen