< Terug naar overzicht

GlaxoSmithKline is aantrekkelijkste werkgever

Het farmaceutische bedrijf GlaxoSmithKline (GSK) won de vierde editie van de Randstad HR Award. Deze prijs wordt op basis van een enquête toegekend aan de onderneming die door een ruim publiek als ‘aantrekkelijkste werkgever’ beschouwd wordt. De geneesmiddelenindustrie bezet de eerste drie plaatsen in de rangschikking.

In totaal werden 158 bedrijven geselecteerd voor de enquête die door ICMA International werd uitgevoerd. GlaxoSmithKline (GSK) zich dit jaar het aantrekkelijkste bedrijf noemen: 52 % van de respondenten die GSK kennen, zeggen dat ze er zouden willen werken. Pfizer, Janssen Pharmaceutica, VRT en Hewlett Packard volgen op de ereplaatsen. In de rest van de rangschikking vinden we nog enkele andere bedrijven uit aantrekkelijke sectoren (IBM, PricewaterhouseCoopers). Sommige bedrijven koppelen een hoge naambekendheid aan een hoge relatieve aantrekkelijkheid (Coca-Cola, Proximus). Eveneens aanwezig in de top zijn enkele bedrijven die een eerder lage naambekendheid koppelen aan een hoge relatieve aantrekkelijkheid (Picanol, CFE, Techspace-Aero).

GSK kreeg uitstekende scores voor de factoren loon, toekomstperspectieven en interessante jobs. Ook de twee andere farmaceutische bedrijven scoren erg goed voor deze factoren. De VRT haalt een verrassend hoge score ondanks een middelmatige perceptie op het vlak van lonen. Het bedrijf moet het hebben van de excellente score voor werksfeer en interessante jobs. De elementen die Hewlett Packard onderscheiden zijn loon, opleiding en de kwaliteit van de aangeboden diensten en producten.

Uit de gemiddelde scores van de 158 bedrijven voor de verschillende onderzochte factoren blijkt dat voor ‘evenwicht werk/privé’ en ‘werksfeer’ de perceptie het minst goed is. Gemiddeld vindt slechts 30% van de ondervraagden dat deze bedrijven voldoende belang hechten aan een goed evenwicht tussen werk en privé-leven. Over het algemeen denken de respondenten wel dat de bedrijven financieel gezond zijn, dat ze kwalitatieve producten of diensten aanbieden en dat het management van een goed niveau is.

De onderzoekers stelden overigens vast dat de criteria die de aantrekkelijkheid van een bedrijf bepalen aan verandering onderhevig zijn. De factor werkzekerheid is belangrijker geworden bij de keuze van een werkgever dan drie jaar geleden. Ook de trend dat mensen minder veeleisend zijn dan in een periode van hoogconjunctuur wordt bevestigd.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen