< Terug naar overzicht

Health House in Leuven maakt impact technologie op gezondheidszorg tastbaar

Begin 2016 opent Heatlth House in Leuven de deuren. Het belevingscentrum voor medische technologie moet de toenemende impact van technologie op de gezondheidszorg tastbaar maken.

Leuven Health House moet begin 2016 de deuren openen. Het is een initiatief van het digitale innovatiecentrum iMinds, de KU Leuven en de Stad Leuven. De bedoeling is de toenemende impact van technologie op de gezondheidszorg tastbaar te maken, met bijvoorbeeld een virtuele dissectietafel en een 3D-kamer.

Het centrum krijgt een ontmoetingsruimte, een multimedia-auditorium en een showroom van 650 m2. Afhankelijk van de bezoekers zullen verschillende expo's per dag geprogrammeerd kunnen worden. Leuven Health House komt er in het Wetenschapspark Arenberg, in de schaduw van de Imec-toren.

Het is maar één van de initiatieven waarmee Leuven zich internationaal wil profileren als kennis- en gezondheidsmetropool. De stad zet onder de vlag Leuven Mindgate een economische ontwikkelingsorganisatie op, waarin de top van de KU Leuven, bedrijfsleiders en politici samen zullen werken.

Bron: De Tijd

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen