< Terug naar overzicht

Healthy Company Congres: 21 maart 2013 in Antwerpen

"Duurzaam gezondheidsbeleid rendeert!" Onder die leuze vindt op 21 maart in Antwerpen het Healthy Company Congres plaats. De sprekers willen er een antwoord geven op de vraag waarom werkgevers baat hebben bij gezonde werknemers. Waarom zouden ze daarin investeren?

Werkgevers hebben baat bij gezonde werknemers. Vitale medewerkers presteren immers beter en zijn minder afwezig. Maar wat als een hele economie zwaar inzet op het terugdringen van kosten? Rendeert het om net wel te investeren in een duurzaam gezondheidsbeleid? Medewerkers staan onder druk en geven minder prioriteit aan een gezonde levensstijl. Hoe zetten we deze neergaande spiraal om en dit op een verstandige, positieve en economisch verantwoorde manier?

Het congres Healthy Company zoomt in op deze problematiek en geeft u de nodige knowhow en concrete voorbeelden van succesvolle gezondheidsinterventies op de werkvloer.

Onder meer de volgende sprekers zullen hun laatste bevindingen en inzichten over dit thema presenteren:

Mike Lie-A-Lien, Health Manager bij IHC Merwede, een scheepsbouwbedrijf uit Sliedrecht (Nederland), zal u inspireren met toegepaste, succesvolle gezondheidsinterventies.

“Door te luisteren naar onze werknemers weten we wat hun klachten of ongemakken zijn. Op basis van deze input investeerden we in tal van diverse activiteiten: waaronder het aanbieden van een eigen fitness-center, begeleiding om te stoppen met roken en de introductie van een gezondheidsmanager. Het gevolg is een gemotiveerde werknemer die zich betrokken voelt bij de organisatie. Resultaat? De investering werd terugverdiend dankzij afname van het ziekteverzuim, maar vooral dankzij gezonde en vitale werknemers, die na hun werkperiode nog lang kunnen genieten.”

Professor Nick Guldemond, programmadirecteur Gezondheid aan de Techniche Universiteit Delft, zal inzoomen op: “Vitaliteit en werken in het perspectief van een veranderd zorgstelsel.”

“Veel westerse landen staan voor een grote uitdaging om hun toekomstige gezondheidszorg betaalbaar, toegankelijk en van goede kwaliteit te voorzien. Bovendien wordt van werkgevers verwacht dat zij een gezond en inspirerend werkklimaat creëren, en inspelen op individuele behoeften.”

Vanuit dit perspectief zal professor Guldemond, aan de hand van concrete voorbeelden, aantonen hoe de zorg, de gemeenschap en vooral de werkgevers efficiënter kunnen samenwerken ten behoeve van de werknemers.

Tom Plug, adviseur Arbeidsverhoudingen op de afdeling Compensation & Benefits van KPN Nederland, legt uit waarom vitaliteit sinds 2011 extra aandacht krijgt bij KPN.

Wat verstaat KPN onder vitaliteit? Wat is de aanleiding om met het thema aan de slag te gaan? Op welke manier kan de aandacht voor vitaliteit een positieve bijdrage leveren aan het succes van de organisatie?

Tom Plug zal ook de implementatiestrategie toelichten, alsook de verhouding tussen de nieuwe vitaliteitsinitiatieven en het al bestaande arbo- en gezondheidsbeleid. Tot slot vertelt hij over zijn ervaringen met i change (online-gezondheidscoach, ontwikkeld door BrandNewDay), dat sinds 2012 binnen KPN uitgerold wordt.

Bent u zich bewust dat uw organisatie hierin een belangrijke rol speelt en wil u niet bij de pakken blijven zitten? Aarzel niet en schrijf u in via www.healthycompany.be.

Meer informatie over het programma vindt u eveneens op de website.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen